https://jivo.chat/ciF58iidFN Dancing people, home cinema and music instruments
Позвънете сега!

Саундбар системи

Саундбар системите (звукови панели или звукови проектори) са предназначени да заменят вградената акустика на телевизора, който традиционно не се отличава с високо качество на звука. Саундбарите или звуковите панели са инсталирани под телевизора на стойка или окачени на стената под него, а някои модели са проектирани да се използват като стойка за телевизор.
По правило саундбарът е свързан към телевизора чрез S/PDIF (коаксиален или оптичен) вход, но някои модели са оборудвани с HDMIконектори, което дава възможност за свързване към няколко външни източника на сигнал. В допълнение към цифровите, саундбар системите имат аналогови стерео входове, Вluetooth, USB входове (за преносими устройства или смарт устройства) и за мрежова функционалност (Ethernet или Wi-Fi).
По отношение на акустиката повечето саундбар системи могат да имат двуканална конфигурация (т.е. с вградена стерео система) или многоканална, с допълнителни говорители за съраунд и централен канал. Субуферът в тези системи може да бъде или вграден, или външен (по правило с безжична връзка).
За добра съраунд звукова сцена, саундбар системите използват DSP обработка на сигнала и са оборудвани с декодери Dolby Digital/DTS. Дистанционното управление значително опростява използването на AV системата, а някои са набдени и с гласов контрол.
Аудио Арте предлага богата гама от висококачествени модели на саундбар системи. За допълнителна информация - телефон 02 964 11 15

Към продукти от сходни категории